Terima kasih . syg korang ;)

Tuesday, October 4, 2011

Ciri2 orang akan follow blog korang ;)

Assalamualaikum ^^

Hari itu , aku pernah post pasal Ciri2 orang malas nak BW ke blog anda . Tak tahu ? Klik >SINI<

Hari ini aku akan post Ciri2 orang akan follow blog anda . ce tengok , ce tengok ;)

1. Blog yang tak loading .

- kalau da loading sangat , button follow pun senang je nampak . ini kalau setengah jam asyik loading je . orang tengok pun tak mahu . 

2. follower adalah among kawan2 . 
- Ini memang aku akui , kebanyakkan yang follow blog ini , sama ada kawan aku atau mengenali aku di facebook . serius ! kebanyakkan aku promo dekat kawan2 dulu . so , berbuat baik la dengan orang ramai ;)

3. Entry berkualiti .
- Kalau entry memang superb , mesti nombor followers korang akan meningkat . tak tipu mehh . tak percaya ? cuba korang buat entry bukan sekadar kehidupan korang semata2 .

4. Retis yang dikenali orang ramai . 
- yang ini aku tak berani nak komen apa2 . tetapi kalau da popular . orang wajib la follow blog korang kannn ;) macam jejak artis blog .

5. Dipromo oleh artis2 blog .
- yang ini pun aku setuju gak . sebab ada jugak aku di promo dan difollow . well . no harm to follow kan ? takkan nak halang kot ;)

6. I follow u , u follow balik .
- taktik ini ramai yang guna . tapi tak berkesan tuk traffic pun . income pun tak ada la sebab kejar follower je.

7. Lagu yang tidak memeningkan kepala . (tieka dan fierul) 
Ini idea dorang , memang betul pun . tapi ada yg best2 gak . so , pemilihan lagu sangat penting okay ?

8 . tulisan senang dibaca (awa)
- ini sangat penting untuk yang newbie . kalau tulisan agak fening tuk dibaca . jangan harap la ada orang nak follow gak ye dak . sebab da fening nak baca , buat apa follow ? ;)

so , pilih la mana satu yg korang nak . kalau ada idea lain . letak la bawah komen ini . 

#okbai.

9 comments:

Syahmi said...

cincai ada lah cam ciri cam tue...hahahah

justcallmeanis said...

agree farah ! :)

ruby sarip said...

yang pasal loading tu betul..

tieka said...

setuju sagtt laa..nk tmabh satu lgi...

lagu2 xyah bubuh laa..buat orng terkejut je tibe2..LOL..=.='

~awa~ said...

tulisan senang dibace+x memeningkan kepale.. ^_^

fierul said...

stuju gan cadgan tieka tuh :)
mgkin bole lau nak ltk lagu tapi biarlah yg slow jgn la y mcm black metal tu . bole mati oo . hehe

Pendamba Mawar said...

izin komen yer.

1>blog simple dan kemas..memang best

2>hurm kebanyakkan memang cam tu trutamanya nya fb tu untuk blog

3>tak dinafikan,entri kualiti akan mnaikkan follower

4>ni tahap artis betul hahaa

5>hurm mesti best tapi tak pernah merasa

6>ni dulu amalkan jugak., sekarang amalkan hormat pengunjung masih follow diorang jugak

7>lagu selagi ada butang pause tak kisah sangat

8.ni la paling best.font simple da.

9>penggunaan shortform dan loghat ini la lagi satu masalah..

ni pendamba da komen ikut turutan..
jom komen entri pendamba

khatgrafik said...

Salam, pada pendapat KG.. lagu atau video dari YT tu tak payah letak pun tak apa. Sebab nya masa page tengah loding, video atau lagu tu akan buffering.. dan secara tidak langsung akan melembapkan loading page kita.. :) Tambah-tambah lagi kalau yang online guna berokband,amat mnyusahkan benda2 begini..

hafiz hafizol said...

Setuju... stakat follower je ramai tapi xda org nak masuk x demaknenyerrr... ( macam saya )..
okbaii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...