Terima kasih . syg korang ;)

Thursday, December 22, 2011

Jatuh cinta dengan sahabat berlainan jantina .

Assalamualaikum .

Entah , bagi aku , benda ini not impossible langsung . Yang impossible tu , jatuh cinta dekat jantina sendiri walau aku sedar ramai yang ikot trend ini . "Ya allah , tunjukkan la mereka dengan cahaya mu . Amin" . Aku terdetik nak buat entry pasal jatuh cinta ini sebab aku jarang gilos jiwang2 kan . sekali sekala apa salah nya ;)

What ? Jatuh cinta ?

What ? dengan kawan kau ?

What ? kawan kau yang selalu kau buli2 , pukul . ketawa bersama ?

What ? what ? what ?

Go to Home la . *nak tulis hell berdosa la mendoakan orang masuk neraka*

First sekali , aku pernah je jatuh cinta bagai nak rak , well . typical remaja la katakan . tak sah tak ada cinta monyet . Masa tu , ex aku baru je clash budak sekolah lain . Kebetulan juga . ex aku adalah salah satu best friend yang suka tampar , tumbuk , maki hamun bagai sebab dia suka usik , dan dia adalah pendengar yang setia. aku ada masalah . dia lah yang datang pujuk *cuweet tak*

Tapi masa couple tu yang tak boleh blah langsung . kita orang cepat sensitif . nak maki hamun da tak boleh tak . nak tumbuk pukul muka dia dah tak boleh da . nak sepak2 kaki dia pun tak boleh da . pokok nya , apa yang kita orang buat masa jadi kawan dahulu . semua dilarang semasa couple . serius rimas -.-"

But , somehow . tak ada jodoh . dia pun pergi macam tu je . tak tinggalkan pesanan langsung . redha je la . but tak regret sangat pun . kumbang bukan seekor . Please listen to my advice okay girls ;)

Bagi aku , jatuh cinta dengan best friend sendiri memang tak salah . tetapi , kena fikir Pro and Cons .tak tahu apa pro & cons ? haihhh . nak jugak aku cakap ke ?

Pro :
1. Memahami sesangat .
- Bila korang da best friend , serius best . sebab tak payah nak belajar lagi tingkah laku seseorang . sekelip mata je da faham perangai dia yang mood swing ke , mood swang ke *ok tipu . kan? tak ada lah nak ambil masa untuk adjust kan diri dalam comfort zon .

2. Saling percaya .
- Bila da kawan . automatik akan mempunyai rasa percaya . sebab itu kami yang gurls ini senang percayai lelaki yang buaya darat . oh , please . im a girl dan aku telah mendidik diri supaya terapkan rasa curiga walau sedikit .bila da percaya , masalah dalaman kita pun cerita tanpa segan silu kan ?

3. Secure.
- yup, aku rasa secure sangat bila dapat kawan yang ambil berat2 . lagi2 lelaki . ok foineee . aku gatal . ko nak cakap aku macam tu ke ? ada aku kisah ? hikhik ;p macam teddy bear . secure sesangat .*oppsss ! hahahha

Cons :
1. Selalu gaduh.
- Aku boleh la katakan agree dengan statement nie . sebab aku jarang gaduh . cuma macam tak best je la . tampar pukul pakwe sendiri lak tu ? hahahha . macam tak hormat je . tetapi kalau gaduh . mesti bab jantan lain or betina lain . oh man . i hate this topik already -.-"

2. Otak tak berkembang .
- Bila da selesa . selalu je kita bergantung dengan pakwe . even nak angkat buku pun bergantung pada dia . macam loser pun ada . macam lembik pun ada . sebab kita da terbiasa dia berada di sisi . harhar . believe me . aku berupaya membuli orang . dont make me angry sudah la ;)

3. Cepat bosan.
- keluar pun dengan dia , gaduh pun dengan dia . asyik2 muka dengan dia je la . harharhar .da pilih kawan sendiri kan ? hamek habuan kau ;p

Overall , hati masing2 . kalau hati tu kuat . insyaallah jodoh berpanjangan ;)

p/s : entry selalu tak ada gambar . apa nak jadi tahh -.-"
p/s/s : next entry . pasal gather2 gan kawan blogger . awww ! hehe .

#okbai.



6 comments:

muhamadsufian89 said...

korang ni couple ke wrestling?? siap ada sepak tumbuk semua. haha. ha yela selalu kalau kawan baik ni couple yang tak bestnya hubungan lepas clash tu. mungkin akan menjauh kan. kalau boleh nak elakkan la bercinta dengan kawan baik sendiri. taknak rosakkan hubungan persahabatan tu sendiri. :)

Ai-Sis said...

macam teddy??siapa teddy tu ek?

Noraien said...

tak best lahh kapel dgn best friend.nanti ape yg sllu buat dah tak boleh bt.serius tak best ! ;)

nurul diana said...

kapel ngn best friend , sirius x best , hehehe

Woofer Storm said...

takpe,patah tumbuh hilang berganti..hehe kan da ada pgnti.lalalaa~ bhagia selalu hendaknya..

CekbOlat-bOlat said...

wah.. brcinta ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...