Terima kasih . syg korang ;)

Wednesday, November 23, 2011

Al-Fatihah .

Assalamualaikummmm .

Pernah tak korang menyaksikan kematian di depan mata . aku ? banyak kali ooo . dari kecil sampai aku rasai ambang kematian sehingga la tua bangka yg masih chomel ini *termuntah* 

Masa zaman kecil dulu , aku pernah nampak budak sekolah kena gilis dengan bas . mungkin bas itu pun tak perasan ada orang di depan . kebetulan pulak , aku masa itu ada hari sukan dekat sekolah berhampiran .

Tetiba , bas bergerak dan terlanggar budak kecil itu , meninggal serta merta . aku tengok je , tak mampu nak buat apa2 .

Lepas sampai je rumah , aku terus cerita dekat mak aku . mak aku apa lagi . bagi air yassin la , air zam2 la bagi aku kuatkan semangat . tapi masa itu kan masih kecik . so , tengok pun macam tak ada perasaan langsung *siyes bunyi macam kejam*


Form 3 , semasa perjalanan ke sekolah , masa itu exam PMR . Last day u know ! aku selalu pergi sekolah pkul 6.30 a.m .*giler awal* aku pulak tertido dalam kereta , bukan macam budak2 lain . last minit prepare bagai . tetiba , bapak aku pergi tekan break sampai aku nak tercampak ke depan .

Mak aku da menjerit pagi2 lak tu . macam biasa , aku relax je keluar dari kereta tengok apa da jadi kan .

Mak aku jenis lemah semangat , tak boleh berkaitan kematian . Rupanya , ada pakcik tua memandu then langgar budak2 tu . dua2 budak sekolah . tapi pembonceng ialah OKU. *pekak dan bisu*

Macam mana aku boleh tahu ? sebab itu ex aku punya kawan ,


Yang paling latest , kematian arwah nenek dan arwah sepupu . Selang setahun je kematian mereka . apa lagi , aku pun meraung la , sampai ke kubur pun aku tak mahu .

Terkesan pada hati aku , arwah sepupu sebab memang rapat dengan dia dari kecil dan kawan baik aku yang meninggal semasa dalam perjalanan ke KL .



Hanya mampu berserah pada tuhan sahaja la . dan sedekah kan Al-fatihah je dekat arwah2 .

Innalillah ~

#okbai



2 comments:

tieka said...

al-fatihah...moga roh2 arwah dikalangan orng beriman..aminn..

Miss Xyz said...

sye prnh hmpir nk dilanggar bas.. hukhuk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...