Terima kasih . syg korang ;)

Tuesday, July 19, 2011

Follow biarlah ikhlas ;)

Assalamualaikum ^^

fuhh . baru tiga hari tak 'update' entry da rasa macam tiga tahun je ketinggalan . dasyat tak ?? hahah .
farra pun nak update juga la . semua pun sibuk2 nak 'update' juga ;) *peniruuu ~~
sebenarnya , topik ini da lama da timbul . Sengaja farra nak 'rewind' , sekadar saling ingat mengingati ;) tak salahkan ?? 
"I follow , u follow pulak" pernah nampak istilah ini ??  mesti la pernah kan . kalau blog anda mempunyai "shoutbox" , mesti ada orang yang komen macam tu . kalau untuk newbie , mungkin dia nak tarik perhatian blogger retis atau lama kan ??

Tapi bagi bukan newbie . blogger lain akan rasa dipaksa untuk 'mengfollow' anda . sebab anda da mempunyai follower yang banyak . masih mahu orang lain mengfollow anda ;)
sekali lagi . farra mahu mengingati sesama bloggers . Jika ada yang terasa hati . farra minta maaf sangat . farra tak mahu mencari musuh sesiapa ;) ingatan untuk diri sendiri juga ;)
Nasihat farra yang tak seberapa ini : biar orang follow secara sukarela dan ikhlas . itu tanda orang suka blog anda . tak ke lagi best kalau dia yang follow kita secara sukarela . dia pun baca entry kita kan ?? bukan follow secara paksa . entry pun dorang tak nak tengok . kalau silence reader lain cerita la . kalau jenguk pun tak nak ?? traffic pun semakin turun la ;) betul tak ??

Followers tak jadi isu penting . farra pun lama da blogging . tak sampai 200 orang lagi . tapi tak pe . lambat asal kan selamat ;)

So , Selamat berblogging ;)


7 comments:

:: Into The New World :: said...

betol3.. ada ramai yg mcm tu..
masa awl2 dulu pom sy ada rasa msti nk follower ramai. tapi x lama da bosan. sekarang sy cuma tulis kt shoutbox, 'i'm ok with i follow u u follow me back.'
bila diorg ckp diorg follow, sy pom follow balik. sy x kisah follow blog org :)

NNisa said...

jumlah follower tu tak penting.
yang penting, apa yg kita sampaikan. harapnya dapat memberi manfaat utk semua.
kalau ada silent reader tu lagi bes. hehehe :)

alyana shafinas said...

cool.. =)

pRiNCe said...

prince dtg bce entry yg bgus..:)
sudi tak berkawan dengan prince?
jom bce entry terbru sy..:)

Drama Juvana - Anjakan Populariti Izreen Azminda ( Cikgu Zakiah )
Gambar Tentera US Merogol Wanita Iraq ( 6 Gambar )
Mati Ketika Berzina ( Merogol ) Ikan Pari

Farrah yong said...

@into the new world : ala . sama jew gan perangai farra . dlu konon nak lawan retis tapi kalau entry hmpeh . pun tak guna gak ;)

Farrah yong said...

@nnisa : terbaik !! aah . farra pun rasa kan silence reader ini la salu bagi komen . followers jarang bagi komen macam tuuu ;) hahah

Farrah yong said...

@alyana : hot la beb ;) isu panas nie ;) hahhaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...