Terima kasih . syg korang ;)

Wednesday, July 20, 2011

Cara saya ~ Apabila putus Cinta .

Assalamualaikum ^^,

Rasa nak buat entry pasal cinta la pada pagi2 yang hujan indah ini *indah la sangat kan ?? mengantuk ada lah ;p


Kalau sesiapa yang perasan , blog farra kebanyakkan entry peribadi . Hai , maklumlah . bukan howwt sangat nak cerita pasal benda lain kan . tulis entry pasal diri sendiri sudah la . Lain la kalau da fofular macam abg BEN. Masa itu cerita hal remeh temeh pun orang sanggup tengok la ;p *habis kalau abg BEN tengok 


Tetapi , farra jarang menaip entry yang terlalu peribadi . contoh : dilamun cinta dan putus cinta . Dua topik ini farra selalu elakkan sebab sangat peribadi la der . sekali sekala boleh la tulis pasal cinta . kalau nak pergi dating pun buat entry . meluat la dorang . dorang mesti fikir :

"macam la kami tak pernah dating , kot ye pun . simpan untuk diri sendiri udah la"

hah !! dari situ nampak la kemeluatan ( entah betul ke tak ) readers kan ?? farra bukan kondem orang yang buat entry cinta . tapi kena la "control" sedikit ye my dear ;)

Tapi korang rasa itu yang buat korang bahagia dengan entry cinta , tak kisah la . tu hak masing2 yep ;) *maaf kalau terasa ;(


huk aloh !! lari topik la beb !! entry kau ini pasal putus cinta ~~ *tersedar kembali ;p

okay la . entry kali ini pasal macam mana farra handle kalau putus cinta ;) 
p/s : jangan ikut bulat2 . sebab ini cara farra handle situasi farra sendiri . tak tahu keberkesanan terhadap orang lain ;)
Pertama :
Menangis sekuat hati nya ;)
- Kalau da menangis , mesti rasa meluat tengok muka Ex kita sebab buat kita menangis . Orang kata , kalau da tak boleh nak pendam itu , menangis je . ia boleh membuat kita lega sebenarnya ;) So , kalau da putus cinta , menangis pada malam itu dan refresh pada esok pagi ;) *walau mata bengkak ;p

Kedua :
Buang segala barang yang diberi oleh EX ;)
- buang je la barang2 yang diberi oleh beliau . buat apa nak simpan ?? semak kan bilik je . da orang nya tak nak dengan kita . buat apa simpan barang2 nya . kalau nak lagi best . sedekah je dekat orang yang lagi memerlukan contoh : baju or patung ;) kalau yang lain . buang je la . tak payah simpan ;p

Ketiga :
Jangan simpan gambar beliau .
- nie selalu farra perhatikan yang orang lain selalu simpan gmbar EX , yang paling strategik yang dorang simpan  dekat handphone dan laptop . Memang menyampah la kalau dorang masih simpan gambar EX . buang je . delete terus . takkan tulisan delete sebesar alam pun tak nampak lagi . aduhai

Keempat :
keluar dengan kawan-kawan .
- keluar la dengan kawan2 supaya cepat sikit lupakan EX . kawan2 la yang paling memahami anda selain parents . so , lepak la mereka supaya tidak terus murung dengan kejadian putus cinta ini .

Terakhir :
Cari pengganti lain (agak kejam di situ ).
- Kalau da lawa/hensem . cari la yang lain . pastu tepek muka bf/gf sekarang dekat fb atau blog ini . apa susah . ingat tak mampu hidup tanpa EX ?? hahaha ;) tapi jangan la mainkan perasaan orang lain semata2 nak balas dendam ;)

itu la cara farra melupakan ex dan teruskan hidup . hahaha . walaupun agak lapuk di situ . tapi berkesan untuk farra . korang pula ?? buat la entry cara anda apabila putus cinta . link letak dekat komen yer ;) nanti farra terjah ;)

sekiab bai #


13 comments:

Eisha said...

care kdua dan seterus nye same ngan eisha..but lau yg ptame 2 x la..
nape kite nak nanges wat org yg x nk ngan kute kan..so,,simpan air mate 2 utk airmate kbahagiaan bsama insan tersayang nnt.,,

AZTIQAH said...

brang ex belambak ad
xbuang pn
nk buang mlas
sbb cntik
kahkahkah

Farrah yong said...

@eisha : ala : nngis satu hari je . pastu tak nngis da . hahaha ;) tpi betul ckp eisha en ?? takpe la . da post da pun . wahaha

Nurfarahana Abdul Aziz said...

hai farra ! saya farah !..hihi

saya kalau putus , nangis sikit2 jek...kalau barang2 tu saya simpan sebab org dah bg, ambik je la..sayang ,...heheh...

Farrah yong said...

@aztiqah : ko nie . nnty bf ko tgk ko simpan lagy . mengamuk dohh ;p .

aq pun bnyak bnda yang cntek tapi tuan nya tak sayang . buang je la !! haha

Farrah yong said...

@ farah : hai . OM JAYYY . nama kita lebih kurang jep ;) ala . sayang pun . lebih baik sedekah ;p tapi da sayang sangat . simpan je la . haha

azali rosdi said...

not bad.. =)

azali rosdi said...

not bad.. =)

Taufan Bin Ribut said...

tips ni dah lapok lah wey..pakai tips baru..bunuh je ex korang tu..hahhaa..


Entri Terkini : Asal lah cakap jepang lak ni????
Entri terdahulu :Tentang aku si blogger picisan

Watch my video songs ^_^

Farrah yong said...

@azali : wahh . tq ;)

@taufan : ish !!!! bunuh ?? agak2 la der . dosa kita kang ;) takmo3 .

fierul said...

ta pnah ag mhadapi situasi ptus y bole uat FR tlalu sdeh . hehehe . tpi lau gado2 smpai nges tu ad la . hehehe . ngeeee ~ pape pon tips2 itu mgkin akn bksan pde org len . :)

Pendamba Mawar said...

doa kebahagian bersama itu lagi baik

Lizzie said...

Great tips !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...