Terima kasih . syg korang ;)

Tuesday, June 28, 2011

Serik dengan diet extreme ;(

Assalamualaikum ^^

serik da kalau beberapa hari tak makan nasi semata-mata nak jaga body .
farra pernah cuba diet yang extreme iaitu cuba tak makan nasi selama seminggu .
masa tu farra masih dalam alam persekolahan lagi .da la farra masa tuu kurus kering nampak tulang , macam hantu jerangkung . ala hantu tengkorak tuu la =.="

itu la orang banyak kata yang pengaruh rakan sebaya memang sangat power la !! farra pernah la terpengaruh dengan rakan2 sebaya tapi bukan la pengaruh benda yang bukan2 ;)

masa itu farra tengah berehat dengan kawan2 kat kantin . nampak la dia makan roti je . farra dengan yakin menanyakan dia . pastu , dia boleh lak cakap :

*Aah , diet la . tak suka makan banyak2 , nanti gemuk . tak ada siapa2 nak kat i nanti ;)

pang !! terasa diri ini telah ditampar oleh kata2 nya . sebab ramai2 dalam group tu , farra yang paling melantak sekali .ada geng melantak tapi tak datang pula masa tu . =.="

yang tak boleh tahan nya , farra boleh terpengaruh kata2 nya . farra rasa diri farra da gemuk sesangat . macam hampeh fikiran masa tu ;(

pastu dia boleh cakap 
*kalau nak diet , 
cuba tak makan nasi selama seminggu . 
mesti  jadi badan yang kurus macam model ;)

nak cakap farra ni gemuk ke ?? aduhai =.="

farra pun . apa lagi . cuba la diet yang konon mujarab tuu . tengok2 selepas seminggu tak makan nasi . terus gastrik dan pengsan . 

pastu . kena lak sembur dari parents dan doktor . tak cukup lagi tuu . kena sembur dengan kawan2 . nasib baik Ex farra tak marah macam dorang . wahahahha ;p

balik je dari sakit tu , farra terus makan nasi , tak toleh kiri kanan da . mertua lalu pun tak sedar ;) *ada mertua ke ??

so , moral of the story ialah tak payah lah nak diet bagai kalau badan tuu sedia kurus . kalau berisi , jaga pemakanan sebab dengan pemakanan yang seimbang . berat akan turun dengan sendiri . dont worry la peeps ;)

sudah belajar dari kesilapan dan melantak lagi . wahahahahah ;)

3 comments:

Halimatun Sa'adiah said...

perghh...xmkn nasi x lapo ke???

sYafIk-wAy said...

diet tak semestinya tak makan nasi , diet kena sihat . jom joging .

Farrah yong said...

@syafik way : zaman tu zaman jahiliah kejap . semua nak ikot . ;)

@halimatun : lapo la . tahan je la ;(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...