Terima kasih . syg korang ;)

Sunday, June 5, 2011

Day 9 ~ How you hope your future will be like ;)

Assalamualaikum . sorry le farra terlambat hupdate ;)
maklum le . PEMINAT hazama ni .
Haruslah kena tengok AF la ;)

wahhhh . macam best je cabaran kali ini .
how you hope your future will be like . translation : macam mana anda mahukan kehidupan masa hadapan ??

macam mana ek ?? sebenarnya farra tak berapa nak harap sangat masa depan farra macam mana .
sebab farra pernah lihat yang masa depan kawan farra diatur oleh mak bapa dorang .
kawan farra da la jenis memberontak . adyai . kadang2 simpati juga dengan beliau .

nasihat untuk mereka2 bernasib seperti kawan farra ni :
cubalah berbincang dengan parents anda sebab bukan semua harapan mereka akan tercapai .
contoh farra : dulu mama berharap farra menjadi seorang doktor . tetapi farra tak berminat la jadi doktor . nak belajar aliran sastera . alhamdulillah . mama agak memahami dan tak la menekan farra SESANGAT ;)

okay la . kembali kepada tajuk asal . lari topik pula . huhuhu ;)

farra buat point je la ek ??

  • farra berharap dapat pekerjaan yang lebih baik dari sekarang . 
  • dapat berkahwin yang memahami farra . 
  • dapat keluarga mertua yg sporting
  • dapat buka perniagaan butik/shawl ;)
  • hidup bahagia
  • dapt beli sebuah kereta
  • dapat beli sebuah rumah . 
  • dapat 4 orang anak *gedik ;)
  • harap dapat menolong anak2 yatim yang ditimpa kesusahan .
  • harap dapat buat ibadah haji / umrah . 
  • akhir sekali . insyallah farra membiayai mama n papa ke mekkah untuk ibadah haji ;) 
tuu je la kot . berangan je . tapi doakan la farra dapat masa depan yang penuh kebahagiaan . amin .
kita hanya mampu merancang tapi ALLAH S.W.T yang menentukan .
betul tak . INSYAALLAH ;)

Ok la . da lewat malam da .
nak tido ;)
selamat malam semua ;)

mood : NEVER SAY NEVER !!


sumber : mr google ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...