Terima kasih . syg korang ;)

Wednesday, October 19, 2011

Buat Pandai , tapi Pengecut !

Assalamualaikum .

Sekarang , rata2 ramai yang tahu pasal kes bayi dikelar sampai terburai isi perut . Hmm , apa jenis manusia macam itu ek ? itu la orang kata , pandai buat , tapi nak tanggungjawab  , pengecut gila !

Sebelum aku teruskan dengan entry emo aku kali ini , aku nak korang fikir sedalam2 nya selepas aku menyatakan pendapat aku ini .

Aku rasa , ramai yang sedang maki hamun seranah bagai dekat mak arwah baby tu kan ? aku rasa baik maki hamun sekali bapak/jantan tak guna itu .

Tak adil la hanya menjatuhkan hukuman kepada pihak perempuan je kan ? Lelaki pun kena la join sekali . hukum sama2 . baru syok . sebab takkan perempuan itu mengandung tanpa bantuan pihak lelaki kan ?

Ala , kata sehati sejiwa kan ? I lap u la . u lap me la . Ayang tak boleh tinggalkan sayang la . Bie tak boleh tinggalkan baby la . 

So , kalau da mabuk dengan cinta , semua sanggup kan ? Malah sanggup gadai maruah sendiri kepada bf yang tak tahu akan jadi suami kita pun .

Tup2 , boyot pulak . cerita dekat family . tahu pulak takut kena belasah . then cerita dekat bf , bf pulak tak mengaku itu anak dia . Akhirnya ? buang anak merata2 .

Itu aku pernah kata , pandai main , tapi pengecut . Pengecut tang nak tanggungjawab tu . Bila da boyotkan anak orang , tanggungjawab la . kata sama2 senang , sama2 susah .

kecian .
Ini lagi satu aku tak tahu apa masalah budak perempuan itu . Meroyan agak nya . Ibu mana yang sanggup membunuh anak sendiri melainkan sakit mental . *sorry terkasar*

Sesiapa yang telah terlanjur then kebetulan baca blog aku ini . aku harap korang insaf . sebab mati itu bila2 masa je . Malaikat nak tarik nyawa kita dengan sekelip mata sahaja . Kalau yang tak bertaubat itu , faham2 la sendiri .

Aku bukan nak tunjuk yang aku ini hebakk dalam bidang agama . Benda semua ini da belajar dekat sekolah pasal halal dan haram . pasal dosa dan pahala . Kita mempunyai pegangan agama . Jangan kita jadi lagi teruk dari binatang walaupun dorang tak ada akal .

Bak kata iklan : Mencegah lebih baik dari Mengubatinya .

Kalau da sayang sangat , kumpul duit , then kahwin cepat2 . lagi afdal . pahala pun melipah ganda kan ? dari membuat dosa je dengan zina .

Nanti kalau buat majlis , jangan lupa jemput ;) hikhik .

p/s : hati2 dengan dunia yang penuh dengan dugaan .

#okbai .



11 comments:

aydah ahmad said...

sumpah kejam gile babi !
eh kan dah mncarut !

RinsyaRyc said...

meroyan la dia tu..

harap2 nanti dia kembali insaf, jalan pulang ke pangkuan Allah itu masih luas terbuka..

shiema sufian said...

mungkin ujian dan dugaan :)

azah87 said...

kejam.. ;(

Gadis DSLR said...

ya Allah , ksian budak tuh . mnusia brhati bnatang !

tieka said...

kesian baby tu...die x berdosa..yg berdoa mak bapak die..sia2 je die dilahir di dunia kalu begini lah nasib je..

era kecik said...

sian kat baby tu :(

ruby sarip said...

betul tu,, at least kalo tak nak baby tu hantar la ke rumah anak yatim ke, kebajikan ke, jgn la sampai buat mcm tu.. :(

Chegu said...

Akhir zaman kan, smg Allah memelihara kita dari kejahatan dan hasutan jin dan manusia

ayanuts said...

haaiishh apa la nk jd skang ni..tp baby tu sgt cml..

Cool Stylish Blog said...

jahatlar org zaman skrg.dunia akhir zaman!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...