Terima kasih . syg korang ;)

Thursday, August 11, 2011

Awak Blogger ?? Tersentap ??

Assalamualaikum ^^,

Pergh , macam nak pengsan sat . migrain sudah kembali . Migrain oh migrain , kenapa time2 puasa juga kau nak muncul ?? tak ada time lain ke nak sakit , masa boleh makan ubat , tak nak pula kau muncul . Tapi nasib kau ini sayang dekat aku juga . tak ada la sakit macam nak hempuk kepala kat dinding *tahap kronik .

SENTAP . tahu kan maksud sentap ? tak tahu ? pergi cari sendiri dekat pakcik google yang baik hati ;) farra dapat idea ini pun dari farra yana *kembar nama je ;) sebab dia dapat menyaksikan blogger yang tersentap dengan geng2 kami ;)

kalau nak cerita A sampai Z , tak dapat nya jep . sebab farra memerlukan 3 hari 3 malam untuk ceritakan semuanya . *melampau . farra ringkaskan je la ek ?? A terus lompat ke Z . Agak2 korang faham tak nanti . hahaha ;)

cerita bermula dari farra lepak di group blogger . nak tahu group apa ? tak payah la . tak nak la dia tersentap yang kita orang cakap pasal beliau . semasa terjah2 komen bloggers di situ . ada orang telah buat kesalahan dengan melakukan spam link . kalau tak tahu apa itu spam link , itu akan dijelaskan kemudian , yang pentingnya SPAM LINK adalah satu kesalahan di group itu .

macam biasa , ada orang tegur secara baik , bukan la tegur macam :

*hoi , tahu tak spam link tu apa ??

ohhh tidak ! sesiapa yang tegur macam itu , kami memang akan 'backup' orang yang buat spam link tu sebab tegur macam itu agak kurang ajar la juga . 

Sebenarnya , orang yang ping blog dan post spam link dekat ruangan komen adalah orang yang berbeza . so , kami tegur la orang yang membuat spam link itu .

Secara tetiba , orang yang ping blog ( tuan nya post) tersentap dan katakan kami tegur macam kasar (marah)  dan dia tak tahu menahu tentang spam link . (entah hape lagi tah ayat dia).

farra relax je , tak nak marah2 . biar la orang lain yang jelaskan pasal benda ini . sebab farra agak emosi la semalam . dari kena marah free dari farra , biar orang lain handle ye dak ? 

nasihat sedikit : - 
  • tak payah nak sentap sangat yer . dunia blogging luas . banyak lagi kena belajar tu ;) *diri sendiri pun bukan terrer sangat pun ;)
  • nasihat itu sebab sayang kan anda . bukan sebab nak tegur marah ;)
  • mungkin MISCOMMUNICATION . lain kali baca betul2 ek ?? 
yela , kita menaip je . tak ada emosi di situ . kadang2 orang akan salah faham juga , termasuk juga farra ;) tapi kalau kita tanya , dia akan bagi jawapan yang langsung bertentangan dengan perasaan kita . kira salah faham la tu ;) 

di sini farra sertakan video klip ini dan harap semua enjoy ;) 


mungkin ini dapat jelaskan semua ye dak ?? 

credit to : farra yana

13 comments:

farra said...

done read..:)

uyul roslan said...

uyul taw group blogger ape !!! *sambil angkat tangan :))) hehe

Pendamba Mawar said...

moral lain kali kena letak cam nie..

awak maaf er sini takley spam..sebab undang group tak benarkan aktiviti spamming*baca dengan itonasi santai

hehe

My Name is Mar said...

dulu pernah kena tegur dengan Bangkukosong sebab guna adf.ly yang ada unsur-unsur spam..
Tapi TAK MARAH sebab itu info yang sangat BERGUNA:)

Jemput join segmen Musicbrilliant.com

kaizen said...

yg penting kite saling ingat mengingati ok??


latest entry Antara Hidup & Mati

Nak DUIT RAYA X??

Bila Perempuan KENCING BERDIRI

Nyamuk Terbang said...

mlas dh nk ambik thu psal spam
bosan

Farrah yong said...

@farra

thanks kembar ;)

Farrah yong said...

@uyul roslan

ahaks . takpayah . biar la rahsia *sambil usap kepala awk sebab pandai ;)

Farrah yong said...

@Pendamba Mawar

itu la . lupa lak nak letak moral of the story . thnk bro ;)

Farrah yong said...

@My Name is Mar

standart la tuu , orang tegur mesty bersebab ;)

Farrah yong said...

@kaizen

betul . setuju sangat .

Farrah yong said...

@Nyamuk Terbang

sama la kita pun ;)

Arai Lekir said...

spam link tu aper?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...