Terima kasih . syg korang ;)

Sunday, June 19, 2011

follow dan difollow .

Assalamualaikum ^^

hari ini hari bapa kan ?? perghhhhh . dalam fb farra penuh dengan ucapan selamat hari bapa kat wall mereka .
TETAPI , da ucap secara face 2 face belum ?? kalau belum . baik lakukan sekarang .

Alhamdulillah . follower farra semakin meningkat . dari 0 followers hingga la 90 lebih followers . walaupun jumlah itu masih kecil . farra masih menghargai orang yang mengfollow blog farra .
farra rasa dihargai kerana penulisan farra semakin hari semakin diterima orang seangkatan iaitu BLOGGERS la ;)

farra sedar , untuk mencapai kejayaan dalam blog seperti abg BEN dan HANIS ZULAIKHA . farra perlu berusaha lebih sedikit kerana mereka dulu berusaha gak untuk mencapai ribuan followers ;)

farra dulu pernah ada orang yang mendorong farra berblog ,
dan ada juga mendorong farra berhenti berblog .
atas sebab2 yang tidak ketahui la . farra pun tak faham la . kenapa sanggup menjatuhkan orang .
betul la kata mama , nak menjatuhkan semangat orang memang senang . tetapi menaikkan semangat sendiri amat payah .

so, kepada yang baru menjinak2 diri dalam alam blog ini . SABAR dan BERUSAHA itu adalah penting .
itu la tips abg BEN selalu bagi untuk blogger2 baru .

alhamdulillah , berkat sabar dan berusaha itu la farra dapat teruskan berblog ini .

mesti antara korang rasa perlu ke followers ini . naikkan traffic sudah la ;)

sebenarnya , follower ini penting aw . sama seperti widget yang lain . walaupun ramai yang kata widget ini tak payah letak , hanya beratkan blog je .

korang kena tahu , setiap widget tuu ada fungsi nya tersendiri . kalau tak , kenapa orang letak widget tuuu .
tetapi jangan la korang letak banyak2 , cari widget yang mempunyai fungsi . ini pendapat farra la . sebab farra blogger baru , tak layak nak menasihatkan orang yang da lama berblogging ini ;)

so , secara tak langsung . FOLLOWERS ini la yang tolong menaikkan traffic anda sebenarnya ;)

da2 . farra da banyak membebel . korang fikir2 la ek ?? bukan apa . kawan2 farra semua minta farra bagi pendapat terhadap blog mereka sebab baru menjinak2 dalam dunia blog ini .

tips farra : SABAR dan BERUSAHA ;)

sekian bye!!

p/s : kepada sesiapa farra belum follow balik . farra just blogwalking secara senyap dulu k ??

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...