Terima kasih . syg korang ;)

Wednesday, June 1, 2011

Day 5 ~ A time you thought about ending your own life .

Assalamualaikum .

- perghhhhhhh . tajuk di atas menyebabkan farra seram lak malam2 ni .
'ending' my life  . . . .  translation : membunuh diri .

- okay la . juz bagi pandangan okay . farra tak terlintas langsung ;)

- farra tak terfikir langsung untuk 'ending my own life' .

- sebab farra fikir akhirat . selalu uztaz n uztazah . even parents pun pernah cerita dosa orang bunuh diri kan ??

- ALLAH S.W.T melarang kita membunuh diri kerana bukan tugas manusia mencabut nyawa mereka . hanya diizinkan olehNYA baru nyawa merka dicabut dari tubuh .

- kita bukan tuhan . so , sebagai hamba NYA . harus patuhi arahan NYA ;)

- DOSA orang bunuh diri ialah dosa besar .

- pencetus sikap bunuh diri selalu berpunca daripada

  • tekanan dari ibu bapa
  • tekanan dari rakan sebaya
  • tekanan mental : buli
  • tekanan perasaan : putus cinta
  • tekanan dari persekitaran .
malah di jepun . peratusan orang yg membunuh diri sgt tinggi berbanding peratusan kelahiran di negara itu .
kerana tekanan mencari rezeki .

zaman sekarang makin moden . nak bunuh diri post status fb dlu baru lompat dari tngkat atas .
*apa kejadah bnda ni .

okay la . mata semakin layu . tnx bab baca ;)

mood : menguap . . . . .


2 comments:

nini said...

ahahaha...boleh la p tolong sesape yang tulis status tuh...=P

Farrah yong said...

huhuhu . yup2 . tolong la mereka yerrrr . sebab kecian sape yg nak bunuh diri ini ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...