Terima kasih . syg korang ;)

Wednesday, August 3, 2011

Tips untuk bangun bersahur ;)

Assalamualaikum ^^,

Fuhhh , selesai jugak kerja yang tertangguh dari minggu lepas . memang terbaik la !! *tepuk bahu sendiri ;p alhamdulillah , terima kasih bosh !! sebab sudah 'approve' kerja ku . anda memang hebakk !!

Sejak puasa pertama lagi , ramai yang berkata :

*susah la bangun sahur . ada tak tips untuk bangun sahur  ??

heheh . ada je tips dari farra yang comel *tak boleh muntah sebab puasa . tapi tips farra untuk orang yang berani lagi gagah perkasa *erk . mampu semua lakukan ?? 

mesti orang fikir : 
*pelik2 la farra ini , macam suspens je tips dia =.="

huhu . standard la . intro harus la ganas kan ?? tapi tak la ganas mana pun . tak payah la nak risau menyebabkan badan macam kena 'parkison' sebab takut sangat ;p 

meh sini , meh ambil pen dan tulis atas kertas ye ?? hari ini ada mood nak mengajar pula ;)

#Tips 1 : 
- beli jam banyak-banyak ;)
kalau pergi 'outing' dengan kawan ke , awek ke , pakwe ke . mesti dorang mengadu yang susah nak bangun la , da terlajak la . terlepas sahur la . korang bawa dorang ke kedai jam . suruh beli jam loceng bebanyak . then 'set' masa serentak . agak2 dengan gangguan loceng bagai memecahkan kepala anda boleh tidur balik dengan aman tak ?? dorang pun rasa tak guna tidur pun . alang2 sahur je . tengok ?? okay kan tips ini ;p

#Tips 2 : 
- sediakan sebaldi air . 
Tips ini sesuai orang yang bujang yang tinggal bersama dengan rakan2 anda ;) kalau nak simbah air tu , pakai air sejuk ek ?? sebab kalau air itu suam-suam kuku . dorang lagi la tak nak bangun . tengok2 mandi terus . adehhh !! hahahha ;) da simbah tuu , jangan ketawa pula . buat pandai je . hahah ;)

#Tips 3 : 
-masak sedap pepagi ;p
Sesuai untuk orang yang tinggal dengan family . Sesiapa yang 'terrer' bab2 masak ini la guna la kelebihan ini untuk tarik perhatian orang yang sedang tidur tu okay ;p da lepas masak sesedap . kejutkan dia dengan bauan harum semerbak lauk itu . compem laaaa !! orang tu bangun walau terpaksa . hahahaha ;p 

#Tips 4
- baca yassin dekat telinga orang tidur tu ;p
idea ini farra dapat semasa farra tengah tweet dengan nyamuk terbang . dia kata bila kita pasang bacaan yassin dekat telinga dia . kompem dia bangun dan insaf sekejap . bagus juga idea ini . agak2 bangun tak lepas tu . dan tak tidur2 da . hahaha ;) buat solat taubat terus ;p

# Tips Last . 
- Jangan tidur langsung .
hah !! tips ini memang hebakk la kalau tak nak terlajak . haha . layan je lagu ke . fb ke . tweet ke . sekarang zaman moden . apatah lagi ada midnight movie . hahaha. lepas je layan movies . terus sahur dan tidur la lepas tuu sampai berbuka ;) ikuti la rutin tu sepanjang bulan ;) insyaallah anda tidak kan terlajak sahur ;p

Hah , sesiapa ada berani . sila la ikuti tips farra yang agak sengal ini .

p/s : farra tak pernah pun buat tips di atas . jangan ajak farra buat ;p hahaha

sekian . okbai #





10 comments:

AdinLala said...

Senang jer nak suruh org bngun tido.. kita hempok kepale dia dngn dulang makanan.. Sahur xnk makan, pastu bising time tengahari.. Hahaha..

Nak terbang naik beskal mini ?? Hehe
JOM terbang ke ENTRI TERBARU AdinLaLa !
- Manusia Makin Ego : Wordless Wednesday

Nyamuk Terbang said...

ad gk nama aku
haha thanx weyh
tips 4 pling berkesan
konfem

Farrah yong said...

@AdinLala

hahahha . ganas la awk nieee ;) tak payah hempuk . kita baling orang tu kuar dari rumah ;p

Farrah yong said...

@Nyamuk Terbang

ur welcome ;) konfem berkesan punya laaaaa <3

nuruhuda_329 said...

selamat berbuke heeeee^^,Y

yad'z said...

hahahaha.. aku lah tuuu.. tak tidur.. on9 sampai sahur.. pastu esok ngantuk gi kelas.. hakhakhak

angah said...

nice info

Faiz said...

lg 1..suruh org kejut..hehe..

fairuz said...

bela ayam je settle masalah. bgn sahur, ayam kejutkan, bangun sahur, makan ayam, ayam oo ayamm. keh3

Apple Zara said...

Tips yang last tu best. haha :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...