Terima kasih . syg korang ;)

Friday, May 20, 2011

fuyooooo . masuk form 6 ^^,

Assalamualaikum semua . wah . hari ini farra nak menaip dalam bahasa baku . boleh tak semua ?? mesti la boleh . senang dan tidak memerlukan masa yang panjang untuk memahami nya . hahahaha ;)

Berdasarkan tajuk entry ku di atas , mesti korang pelik dan mempunyai rasa ingin tahu yang tinggi ;)
sebenarnya kan . farra adalah bekas FORM 6 !!
aik2 . tutup mulut tuuuu . karang masuk lalat la . hehehe .

YES !! im former FORM 6 student and im proud of it ;)
nak tahu sebab apa bangga ??
Walaupun kami2 yang masuk form 6 pernah dipanggil sebagai anak tiri , atau geng 'tak lepas masuk Universiti & Matrikulasi' .
Kami still tabah mengharunginya sehingga habis persekolahan .

YEAHx3 . korang mesti fikir kami budak sekolah kan .
Guess what ?? You all totally wrong about Form 6 . *hanya untuk orang yang menghina kami .

Form 6 adalah memang lain dari yang lain .
dari skop pembelajaran . skop aktiviti . skop kokurikulum .
Memang sesangat berbeza .

Pernah satu ketika . ada kawan-kawan yang menghina FORM 6 .
farra memang pertahankan dan berdebat dengan mereka .
farra sangat terasa hati kerana memang la mereka hebat2 belaka .
dapat masuk Uni & matrik . tp itu bukan bermakna nak menghina sesuka hati .
belajar sampai menara gading . tapi masih tidak matang .

okay . mesti korang nak tahu apa yang 'best' sangat pasal FORM 6 ni .

PERTAMA
- pasal kami memang terasing dari bebudak form 1 hingga form 5 .
apa2 event kami . jangan harap bebudak dorang tuu nak join . tak dapat la menolongnya ;)

KEDUA
- dapat hak eksklusif di sekolah masing2 .
kami form 6 selalu dapat perhatian guru2 . dari guru yang bukan mengajar kami sehingga pengetua mesti ada terselit Pra - Universiti . so ?? korang ada ??

KETIGA
-  dapat lawatan ke mana2 .
apa2 yang berkaitan ke lawatan mana2 . kami akan cop tempat dahulu sebelum budak2 lain masuk ;)
hebat tak kami .

KEEMPAT
- guru memang akan jaga kami sebaik mungkin .
maybe rapat gan kami sebab bilangan sedikit . so . dapat la perhatian para guru semua ;)

KELIMA
- Jawatan tertinggi akan diberikan kepada kami ;)
so . markah koko kami sesangat la tinggi . korang ada ?? ;)

KEENAM 
- semua junior di sekolah masing2 kenal dan hormat senior dorang . *ada rasa agak riak di situ ;)
tapi semua okay . ada yang berkawan dan rapat sampai sekarang ;)

KETUJUH
- pembelajaran kami sangat berbeza .
kami perlu hafal sekurang2 nye dalam 2 buku dalam 1 subjek . so . kami ada 4 subjek . kira la sendiri ;)
kami hebatkan ;)

KELAPAN
- yg penting . kami ada group sendiri iaitu kami bekas stpm 2010 . stpm 2009/2010 dalam malaysia . kami bekas/budak stpm .
cool x ?? hehehe

KESEMBILAN
- jimat kos . kami ni tidak perlu bayar yuran yang mahal . paling mahal pown ratus2 . tidak memerlukan hutang dalam hidup sampai ke degree . best tak . tuu la . pandang kami sebelah mata  .
korang kata budak sekolah ?? hei . Korang masuk mana2 pown still bergantung parentz . so .jgn ckp bnyak lak ;)

KESEPULUH
- kami telah didedahkan pelbagai propektif . contoh :
apa2 event sekali pown . kami digalakkan belajar macam mana nak 'handle' kan sesebuah majlis . so . maybe korang juga belajar kat kolej or watever la . tapi kami juga 'handle' majlis yang besar seperti konvo form 6 di hotel ;) so . ada bran ??

Okay2 la . cukup2 la tu kan ?? kang ada yang meluat lak . farra tulis entry pown bukan apa . bukan nak kondem org yang dapat tawaran selain form 6 . tapi kami hanya kamu semua tahu yang kami form 6 sama istimewa seperti anda . so . jangan diskriminasi kami . ;)

p/s : siapa2 yang dapat medsi . tahniah . kalau tak dapat . tak apa . kita tengok lak keputusan UPU pulak k ?? nites <3


sumber : dari saya la ^^ . kelas saya dahulu  ;) 'L6/U6T1'


8 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..form 6 ok wat..blaja jgk kan..sama je..

Farrah yong said...

@SR yup2 . jnji smbung belajar ^^

Syafiee said...

Aku form6 gak. Hehe. Best pe dunia form6 ni. :)

IJAT360 said...

sikitnya bebudak dalam kelas tu ^^

atikamohdnor said...

form 6 memang terbaik tahuuu tak . sedih ada lah bila nak tinggalkan fm6 . sampai skrg kalau ingat fm6 mesti senyum sorang sorang . memang best gilasss !

Farrah yong said...

@Syafiee mmg terbaik oooooo zaman2 kita2 . ;)

@IJAT360 mmg ckit la . tpy ckit tuu la tnggungjawab semakin tinggi tok menaikkan ranking sekolah ;)

@atikamohdnor hahahhaha . taw xpe . mmg best taw . jgn main2 gan form 6 . !! hahaha

Fariduddin El-Islam said...

haha awk la org plg keratif dri segi mnceritakan pgalaman yg sy pernah jumpe.. sguhh detail =) pepun, sy doakan kejayaan awk

Farrah yong said...

@farid : hehehehe , harus kena detail . nnty orang tak faham ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...