Terima kasih . syg korang ;)

Tuesday, December 28, 2010

20 tahun..

hmm.. ary nieyh agak menyedihkan la kerana mak sendiry telah bercakap sesuatu yang menyakitkan haty dan mengecilkan haty ank nyer sendiry....
hmmm.. mcm nieyh cerita nyer...
sebelum maghrib... si anak dara telah meminta izin ibu nyer kerana hendak keluar untuk bersiar2... tetapi... malangnyer ibu kepada anak dara itu tidak mengizinkan nyer... malah ckap sesuatu yng mengguris haty menyebabkan si anak dara 2 kecewa dgn sikap mak nyer.. 
contoh :anak dara : mak, boleh x keluar jalan2 nnty.. sebab nnty da xley keluar....
             ibu : tak boleh, ko da la nak kerja.. xabish2 nak bersiar2.. mcm xckup2 nak keluar jew...
             anak dara : ala, sekali nieyh jew.. lagy pown adew org ajak keluar.....
             ibu : org ckp xboleh, xboleh la... 2 la.. nak sgt nak 'berboyfriend2'... bler org ajak keluar jew,  
                     mesty nak ikut...
             anak dara : (dalam haty) smpay haty mak kata mcm 2.. bukan selalu keluar pown... jarang2             
                                 jew...
             ibu : da.. xpayah nak mengada2 nak keluar... asyik nak keluar jew.. mcm boley maty jew kalu                
                    xkeluar..                
                  (sambung nyer) ko da la pergi rumah makcik, tido sne.. xckup2 lagy berjalan??? 
             anak dara : yela, xpergi larh.. (lalu dyer menangis)
hmm, itu la cite nyer... rase terkecil hati si anak dara itu... kerana mak nye mengguris haty nyer..
tetapi si anak dara itu tidak mahu melawan kepada orang tua nyer...oleh itu dia hanye mendiamkan dry sahaja....
dalam haty dyer berkata bahawa dyer sudah dewasa dan tidak mahu dilayan sebagai budak kecil lagy...


moral of the story tdy : tidak harus mengongkong anak mereka kerana jiwa remaja senang memberontak dan darah panas, oleh itu, hendak lah memahami mereka dan jgn terlalu tegas kerana mereka memerlukan kasih sayang berbanding disiplin.. sekian~


              

1 comment:

♥ nOr_sEteNaNg LaLaNg ♥ said...

salam.... hhaaaiiii2 cik farrah comel...
nice entry...

tapi... teguran seorang ibu tu sebb dia sygkn anaknya... bukan dia nak menyekat.. tapi dia isau lau jadi ap2 at anaknya..kerna tulah dia melarang...

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...